OPSKRIFTER

 
       
 
Home
Samós
Pythagórion
Værd at se
Værd at vide
Fotos
Gloser
Opskrifter
Gæstebog
Forum
Links
Kontakt
Click for Samos, Greece Forecast
Det græske køkken indeholder naturligvis nationale retter, som i andre lande. Og der er store smagsvariationer og måder at lave den samme ret på.
Morgenmaden i Grækenland er enkel og består som regel af brød, syltetøj og kaffe.
Hovedmåltidet indtages midt på dagen mellem kl. 13.30 og 14.30. Derefter er der som regel "siesta" frem til ca. kl. 17/18.
Om aftenen kan der være et hovedmåltid eller en række mezédes, som spises sent, som regel mellem kl. 21 og 23.
Det er lækkert, populært og overkommeligt at spise ude i Grækenland, trods spisestederne og spisekortene ligner meget hinanden. Men man spiser godt og billigt.
I det antikke Grækenland bestod kosten hovedsageligt af oliven, hvede, druer og figner. Kødet var lam og kylling, og ligeledes meget af fisk, som i dag.
De fleste retter tilberedes med oliven, og tit blandet med de typiske græske krydderier for at give den særlige duft og oplevelse.
Disse krydderier kan bestå af basilikum, dild, citron, persille, hvidløg, kanel, safran, mynte, cayennepeber og oregano.
Her findes opskrifter på kendte retter både fedtfattige, men også traditionelle.
God fornøjelse og velbekomme!
Juwarlakja - græske kødboller med tomatsovs.
Keftedes - Græske frikadeller.
Pastitsio
Samosa
Stifado
Tzatziki
Links:
MAD OG VINE:
www.dk-kogebogen.dk
http://hotstart.dk
www.webopskrifter.dk
www.greek-food.ws
www.feriehusekreta.dk
www.hjhansen-vin.dk
www.rejsende.dk
www.netto.dk
 
 

All rights reserved © www.visit-samos.dk - webmaster