JUWARLAKJA
GRÆSKE KØDBOLLER 
MED TOMATSOVS

   
Udskriv Side  
   
 
Ingredienser:
  • 1 løg
  • 1 bdt. persille
  • 500 gram hakket oksekød.
  • 1/2 kop ris
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 kop mel

Saucen:

  • 500 gram tomater (flåede tomater kan også bruges?
  • salt
  • 3 spsk. smør
  • ½ kop græsk yoghurt eller creme fraiche 38%

Fremgangsmåde:

Kødboller:

1: Pil løget og hak det fint.

2: Skyl persillen, lad den dryppe af og hak den fint.

3: Rør det hakkede kød med de rå ris, olivenolie, salt, peber, hakket løg og persille til en smidig fars. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis farsen virker for fast. Lad farsen hvile i 30 minutter.

4: Form den derefter til til små kødboller, som vendes i mel.

Saucen:

1: Hæld tomaterne over med kogende vand, flå dem og hak dem. Bland de hakkede tomater med vand til der er i alt en ½ liter. kom salt i og bring det i kog sammen med smørret.

2: Når saucen koger, lægges kødbollerne i og snurrer nu under låg for svag varme i ca. 35 minutter.

3: Til sidst røres den græske yoghurt/creme fraichen i.

Server med pastaris (fås kun i Grækenland og evt. specialforretninger) - kan erstattes med ris. Server som tilbehør; brød og græsk salat.

   
Udskriv Side  
   

All rights reserved © www.visit-samos.dk - webmaster