PASTITSIO

   
Udskriv Side  
   
 
Ingredienser:
  • 2 1/2 liter vand (til kogning af makaroni)
  • 1 strøgen tsk. salt
  • 250 gram makaroni
  • 1 løg
  • 2 tomater
  • 1/2 kop olivenolie
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1/2 kop vand
  • 1 spsk. koncentreret tomatpure
  • 100 gram reven parmesanost
  • 1/2 kop rasp
  • salt og peber

Til sauce:

  • 4 spsk. smør
  • 4 strøgne spsk. mel
  • 1/2 liter mælk
  • 3 æg
  • salt og reven muskatnød

Fremgangsmåde:

1: Bring vandet i kog med salt, kom makaronien i og lad den koge i ca. 8 minutter. Hæld makaronien i en sigte, brus den over med varmt vand, og lad den dryppe af.

2: Pil løget og hak det fint. Hæld tomaterne over med kogende vand, flå den og hak dem fint.

3: Varm olien op i en gryde og lad det hakkede løg brune let heri. Det hakkede kød kommes ved og brunes også let, hvorefter de hakkede tomater tilsættes.

4: Tomatpureen røres op med 1/2 kop vand og kommes i gryden sammen med lidt salt og peber, og alt snurrer under låg for svag varme i 30 minutter.

5: Så tages gryden fra blusset, og kødblandingen blandes med makaronien og halvdelen af parmesanosten.

6: Smørret til saucen kommen i en kasserolle og smeltes, melet røres i, lad det varme godt igennem under stadig omrøring, og tilsæt så mælken lidt efter lidt - stadig under konstant omrøring og over svag varme - til man har en flødeagtig sauce.

7: Tag saucen af varmen. Pisk æggene med salt og lidt reven muskatnød. Rør æggeblandingen i saucen og lad det hele koge langsomt og forsigtigt op. Bland resten af osten i saucen.

8: Et ovnfast fad drysses med rasp, makaroni-kødblandingen hældes i fadet, og ostesaucen fordeles over blandingen. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 220 grader i 30 minutter. Så skulle retten have fået en lækker gyldenbrun skorpe.

Lad gratinen afkøle lidt og skær den så ud i passende firkanter. Serveres med græsk salat til.

   
Udskriv Side  
   

All rights reserved © www.visit-samos.dk - webmaster